Pribio sirup

 

imgOmogućava prohodnost disajnih puteva i olakšava disanje. Sirupom Bioeliksir Pribio oslobađa se sekret koji se taloži u donjim dijelovima disajnog sastava. Uklanja simptome i posljedice patološke sekrecije iz nosa, te nadražajni kašalj, koji se uobičajeno manifestuje u proljeće i ljeto kod osoba koje imaju problem sa alergijama. Vidno poboljšava opšti kvalitet života osoba koje pate od navedenih tegoba.

Zahvaljujući djelovanju biljaka timijana, jagorčevine i divljeg krastavca, odličan je ekspektorans antiseptičkog delovanja. Razgrađuje gusti sekret i olakšava iskašljavanje. Timijan opušta stezanje bronhija i djeluje antibakterijski, jagorčevina ubrzava uklanjanje bronhijalne sluzi,dok svjež sok ploda divljeg krastavca djeluje protuupalno i čisti sluznicu disajnih puteva.

Savjetuje se primjena u slučaju problema s gornjim i donjim disajnim organima, posebno kad su tegobe praćene lučenjem većih količina guste sluzi kao što su akutni i hronični bronhitis, za ublažavanje tegoba bronhialne astme (ublažava teško disanje i osjećaj gušenja), polenske kijavice, alergijskih problema, akutnog i hroničnog rinitisa, rinosinusitisa, akutnog i hroničnog sinusitisa.

Sirup Pribio se preporučuju i kao dodatak u liječenju kožnih poremećaja: ekcema, dermatitisa (neurodermitisa, atopijskog dermatitisa), te psorijaze. Za navedena kožna oboljenja preporučuje se terapija sa Sinbio kapima, Pribio sirupom i Dermio kremom pri čemu sirup i kapi vrše detoksikaciju organizma, a krema sanira oštećenja kože.

Ne upotrebljavati u trudnoći, prilikom dojenja, dijabetesa, teških opštih bolesti ili u slučaju preosjetljivosti na neki od sastojaka.